5. Samen werken aan Assen

Regionale samenwerking

Wat doen we daarvoor in 2022?

Landelijke en regionale samenwerking

De gemeente Assen heeft werk gemaakt van een goede vertegenwoordiging in landelijke en regionale bestuurlijke netwerken. In 2022 gaan wij vooruitlopend op de gemeenteraadsverkiezingen en de formatie van een nieuw college, een notitie bestuurlijke netwerken maken. Na de gemeenteraadsverkiezingen komen veel functies vrij, bij bijvoorbeeld G40 en VNG. Zodra we in beeld hebben wat de bestuurlijke thema's in Assen zijn en de ambities van collegeleden, gaan we reageren op vacatures en de daarvoor benodigde lobby starten. Ons doel is om ook de komende vier jaar goed vertegenwoordigd te zijn in de regio en in Den Haag en Brussel.

Samen met het Rijk en de SNN partners werken we aan een Omgevingsagenda Noord; een gezamenlijke agenda voor de fysieke leefomgeving die voortkomt uit de Nationale Omgevingsvisie. Deze agenda moet in 2022 worden vastgesteld met aandacht voor onder andere thema's als klimaatadaptatie en herstructurering. We continueren en waar mogelijk verbeteren we de inzet binnen landelijk en regionale samenwerkingsverbanden om de positie van Assen te verbeteren.  

Binnen de RES-regio Drenthe werken we samen met overheden, maatschappelijke partners, bedrijven en netbeheerders aan een duurzamer Drenthe. In de RES Drenthe 1.0 is de bijdrage van deze regio aan het opwekken van duurzame energie opgenomen. Dit samenwerkingsverband is een mooie opmaat voor de verdere uitwerking van de plannen en het toewerken naar de RES 2.0.

Deze pagina is gebouwd op 01/26/2022 16:59:58 met de export van 01/25/2022 10:27:03